Szolid magyar sikerek a dubaji 24 óráson

Vágólapra másolva!
Nem sikerült túl jól a magyar egységek számára a dubaji 24 órás verseny. Csupán két csapat ért célba, a jobb sorsra érdemes Brokernet Silver Sting a 38. helyen, a romjaiból újjáépített zengős Seat Leon pedig a 45. helyen.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Sajnos csak két magyar egység láthatta meg a kockás zászlót

Sajnos magyar szempontból nem sikerült túl jól az idei dubaji 24 órás verseny, ugyanis a kezdeti sikerek ellenére elég szerény eredmények lettek a verseny végére. A balszerencse sorozat már a csütörtöki szabadedzésen elkezdődött, ugyanis az egyes számú Zengő motorsportos csapat már ekkor rommá törte a Seat Leonját. A szerelők csodával határos módon újjá építették a versenyautót, igaz már több szempontból sem volt olyan jó, mint új korában.

Forrás: [origo]

A győztes Porsche (997 RSR), kissé viharvert

A verseny kezdetén a Bovi Motorsport 1-es egysége szerepelt nagyon jól, ők az abszolút tizedik hely környékén autókáztak, de aztán a műszaki hibák és az időközben eleredő eső hatására visszaestek. Az eső egyébként alaposan kibabrált a csapatokkal, hiszen ezen a helyszínen senki sem számított rá, hogy a 24 órából 14 órán keresztül esni fog az eső. A Zengő Motorsport 1-es csapata (ők versenyeztek az újjáépített autóval) is nagyon jól kezdte a versenyt, de nekik a törött autó okozta kellemetlenségek miatt kellett több előre nem tervezett látogatást tenni a boxban, ami miatt nem tudtak előrelépni. Ebben az autóban egyébként kiválóan debütált Csuti Viktor, aki a legjobb időket autózta, szárazon és esőben is. A másik zengős Seat kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a pályán, de igazából ők sem tudtak nagyot alakítani, mert a Zsille Péter bukott az autóval, így be kellett fejezniük a versenyt. Nem járt sokkal jobban a Bovi motorsport porschés egysége, akik műszaki hiba miatt álltak ki.

Forrás: [origo]

Így végezte a Zengő Motorsport kettes számú csapata

Az idén újonc Endurance Club Hungary Ford Fiestával versenyző csapata is ügyesen kezdte a versenyt, a kategóriában egészen biztató helyezésen haladtak, azonban kétszer is összeütköztek más autóval, így a sérülések miatt sokat álltak a boxban. A verseny végére jött azonban az igazi hidegzuhany, ugyanis a 24. órában meghalt a kuplung, így ők sem fejezték be a versenyt.

A két célba futott csapat közül a Bovi egyes csapat 38. lett, a Zengő-Procar közös Seatja pedig a 45. helyen ért célba.

A teljes eredménylista letölthető innen.