Genfben a Focus CC is átalakul

Vágólapra másolva!
Közel fél évvel a többi Focus modellfrissítése után a CC változat is átesik a kötelező átalakításokon, hogy jobban illeszkedjen a Ford termékpalettájába. Az új kupé-kabriót a Genfi Autószalonon mutatják be a közönségnek.
Vágólapra másolva!

A Ford a Genfi Autószalonon leplezi le a Focus CC modellfrissített változatát, amelyről azonban már most nyilvánosságra kerültek az első képek. A Focus CC több mint egyéves pályafutása alatt az egyik legjobb kupé-kabriónak számított a kategóriában, de ezt is elérte a Ford új formatervezési irányzata. A Kinetic Design névre keresztelt új csomagban először a tavalyi Év Autója győztes S-Max jelent meg, majd később az új Mondeo, de a több modellt is utolérte a formai átdolgozás szele.

Az új Focus után már nem meglepetés a CC változatása, lényegében ugyanúgy az autó orra változott meg a leginkább észrevehető mértékben, de azért az autó oldala is egy kicsit nagyobb kerékjáratokat rejt.

Forrás: FordForrás: Ford
Forrás: FordForrás: Ford


Az autó továbbra is arra lehet a legbüszkébb, hogy a kategóriában a legnagyobb csomagtartóval rendelkezik, amely alap állapotban 534 literes, ami lenyitott tetővel 248 literesre mérséklődik. A felszereltség nagyon nem változik, csupán ennek a belsejében is megjelennek az ezüst díszítő elemek. A motorválaszték sem alakul át, tehát az indulómotor továbbra is az 1,6 literes benzines, majd jön a kétliteres 145 lovas. A turbódízel kínálat pedig egyelőre a 136 lovas TDCI-ből áll, amely 320 Nm-es nyomatékra képes.