Új modellek a Jaguartól

Vágólapra másolva!
Szinte biztosnak tűnik, hogy az indiai Tata nemsokára birtokba veszi a Jaguart, amit valószínűleg igazi modelldömping követhet.
Vágólapra másolva!

A Jaguar vezetői már régóta szerettek volna exkluzívabb típusokat készíteni, de a céget birtokló Ford a veszteségek miatt eddig ezt nem engedte. Indiai kézbe kerülve azonban egymás után jöhetnek olyan kocsik, melyek jobban illeszkednek a márka szellemiségéhez.

X351 kódnéven készül az XJ utódja, amely egy még merevebb és könnyebb alumínium vázat kap. A változatosságot kedvelőknek külön jó hír, hogy a jövőre megjelenő autó formavilága, az ígéretek szerint teljesen egyéni lesz, így nem kell egy felfújt XF-től tartani.

Az XKR kupé erősebb testvérét, az XKR-R-t is már teszteli a gyártó. Ebben a modellben debütál a Jaguar új, ötliteres V8-as 500 lóerős motorja, amellyel a végsebesség valahol 290-300 km/óra körül lesz. Emellett nem kizárt, hogy a Jaguar egy új, XK-alapon nyugvó négyajtóst is elkészít, amely egy olyan négyajtós kupé lehet, mint a Mercedes CLS vagy a Porsche Panamera.

Ez még nem minden, ugyanis az angolok fontolgatják, hogy az XF kombi, kupé, kabrió, XF-R összkerékhajtású változatát is elkészítik. De még nagyobbat robbanthat a 2000-ben bemutatott F-Type-tanulmány (a képeken) szériaváltozatának tekinthető, új Jaguar sportkocsi is, amely acél vázzal rendelkezhet és valószínűleg az XF padlólemezére épül majd. A V6-os és V8-as motorokkal is készülő sportkocsi a Porsche 911 közvetlen vetélytársa lesz.

Forrás: [origo]