Vágólapra másolva!
Angliához hasonlóan Írországban is az út bal oldalán folyik a közlekedés, de az egyre több külföldről érkező munkaerő és turista miatt egy politikus felvetette, hogy térjenek át a jobb oldalon történő haladásra.
Vágólapra másolva!

Az ötletet Donie Cassidy, az ír parlament felsőházának elnöke vetette fel, azzal indokolva, hogy az országba érkező külföldi munkaerő és a szigetre látogató turisták is mind a jobb oldalon való közlekedéshez vannak szokva. Cassidy azt reméli, hogy a lépéssel jelentősen csökkenne azon balesetek száma, amelyeket a bal oldalon történő közlekedéshez nem hozzászokott külföldi autósok okoznak.

Az Ír Autóklub rögtön elítélte az felvetést, mivel az szerintük teljesen értelmetlen. Tekintve, hogy a teljes ír lakosságnak kellene varázsütésre változtatnia a közlekedési szokásain a csekélyebb számú külföldi miatt, ez érthető is. Mindenesetre Cassidy máris előállt egy újabb ellentmondásos ötlettel a probléma megoldására: most azt javasolja, hogy a jobb oldalon vezető országokból érkező autósokra alacsonyabb sebességhatárok vonatkozzanak, mint a többiekre.