Gyártásba kerülhet a 308 RC Z kupé

Vágólapra másolva!
Állítólag már 2009-ben megérkezhet a szalonokba a Peugeot válasza az Audi TT-re. A lapos sportkocsi a Peugeot 308 technikájára épül, gyártásának kezdetét valószínűleg Genfben jelentik majd be.
Vágólapra másolva!

Christian Streiff, a PSA vezére állítólag már nagyon izgatott, hogy milyen fogadtatásban részesül majd a piacon a Peugeot kompakt kupéja. Az egykori Airbus-főnök reményei szerint már 2009 elején megvásárolható lesz a kocsi, amire minden esély meg is van, hiszen a műszaki alapok a 308-as révén adottak.

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, a 308 RC Z-t a tavalyi Frankfurti Autószalonon állította ki a Peugeot, nagy feltűnést keltve vele. A szériaváltozatban valószínűleg ugyanaz a 218 lóerős, 1,6-os turbómotor dolgozik majd, a tanulmányautóban. A GT-THP 175 lóerős 1,6-osából továbbfejlesztett erőforrás 7 másodperc alatt gyorsíthatja fel 100 km/órára az 1,2 tonnás autót, végsebességnek 235 km/órát adott meg a Peugeot. Állítólag 23 ezer euró lesz a francia TT alapára, ami átszámítva körülbelül 6 millió forintnak felelne meg.

Forrás: [origo]