Formabontó Pininfarina-koncepcióautó

Vágólapra másolva!
Sintesi néven új tanulmányautót készített a Genfi Autószalonra a Pininfarina. Az üzemanyagcelás autó összteljesítménye 700 lóerő.
Vágólapra másolva!

Három év elteltével mutat be új tanulmányautót a Pininfarina tervezőcég. Az új Sintesivel azt akarták kipróbálni, hogyan lehet a jövő technológiáit úgy elhelyezni az autóban, hogy azt az eredeti tervezési filozófia szerint építhessék meg. Az olaszok ugyanis úgy gondolják, az autótervezés legjobb módja az, ha a belső tér mellett az egész autót az utasok köré építik fel.

Mivel egy hagyományos motor túl nagy lett volna ahhoz, hogy a négyüléses autó kecses orrában elférjen, a Pininfarina Sintesijét a kerekeknél elhelyezett elektromotorok hajtják, ezek az energiát pedig a mellettük elhelyezett üzemanyagcellákból nyerik. Így nem csak tágas utastér kialakítása vált lehetővé, hanem a súlyelosztásnak is jót tett a különleges elrendezés. Négy szárnyas ajtón keresztül lehet bejutni az utastérbe, ezek egymással ellentétes irányba nyílnak. Az autó közepén található a tank, melyhez egy átalakító kapcsolódik, ami a bioüzemanyagból hidrogént készít. A Sintesi összesen 700 lóerős hajtásláncát a Pininfarina a brit Nuvera Fuel Cellsszel közösen fejlesztette. Bővebb információkkal a hivatalos bemutató után, egy hét múlva szolgálunk a Sintesiről, de addig is érdemes meglátogatni az autó honlapját.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]