Olvasóink szerint a gyalogosokkal szembeni szabálytalanság a legzavaróbb

Vágólapra másolva!
Az Elfeledett KRESZ-szabályok című írásunk után megkérdeztük olvasóinkat, hogy szerintük melyik a legsúlyosabb tudatlanságból elkövetett szabályszegés. A szavazás végeredménye szerint a legtöbben azokat az autósokat ítélik el, akik nem adnak elsőbbséget a gyalogosoknak.
Vágólapra másolva!

Nagy visszhangot váltott ki az Elfeledett KRESZ-szabályok című írásunk, amelyben összegyűjtöttük a leggyakoribb és legzavaróbb tudatlanságból elkövetett szabálytalanságokat. A cikk kapcsán megkérdeztük olvasóinkat, hogy szerintük melyik a legsúlyosabb probléma. A felsorolt szabálytalanságok közül a legtöbb voksot a gyalogosok elsőbbségének figyelmen kívül hagyása kapta, a szavazók közel 40 százaléka ezt tartotta a legsúlyosabb tudatlanságból elkövetett KRESZ-szabályszegésnek.

A második helyen egy ugyancsak sokakat irritáló és a forgalmat jelentősen lassító szituáció, a kereszteződésben való bentragadás végzett 30 százalékkal. A körforgalom helytelen használata és a kanyarodó főút indexelés nélküli elhagyása nagyjából 10-10 százalékot kapott, míg a szavazók 8 százaléka a jobbra húzódás elmaradását tartotta a legsúlyosabb problémának. Meglehetősen kevés, mindössze 2,3 százaléknyi voksot kapott a vizsgabiztosok egyik kedvence, a balra kanyarodás egyirányú utcából, balra húzódás nélkül és ugyancsak alig értékelték olvasóink súlyos problémának (2,2 százalék) a jobbra kanyarodás buszsávos úton, a buszsávot keresztezve szituációt.

Az eredmények:

Ön szerint - a felsoroltak közül - melyik a legsúlyosabb probléma?

Szavazatszám

Százalék

Jobbra húzódás elmulasztása

3489

8

Kanyarodó főútról letérés indexelés nélkül

4126

9,4

Körforgalom helytelen használata

4438

10,1

Balra kanyarodás egyirányú utcából, balra húzódás nélkül

1022

2,3

Jobbra kanyarodás buszsávos úton, a buszsávot keresztezve

966

2,2

Kereszteződésbe szoruló autók

13 245

30,2

Gyalogosok elsőbbségének figyelmen kívül hagyása

16 561

37,8

Összesen

43 847



Időközben összegyűjtöttük a rendszeresen, tudatosan elkövetett autós szabálytalanságokat is, amely kapcsán ugyancsak szavazásra buzdítjuk Önöket. A voksoláshoz mindössze ki kell választani a - jobb oldali oszlopban felsorolt - legbosszantóbb KRESZ-sértést és utána rákattintani a Szavazok gombra.