A Porsche megszerzi a többséget a VW-ben

Vágólapra másolva!
Szabad az út a Porschénak, hogy ötven százalék fölé emelje a részesedését a Volkswagenben, miután a stuttgartiak felügyelő bizottsága erre felhatalmazta a cég vezetését.
Vágólapra másolva!

A döntés után a felügyelő bizottság felhatalmazta az igazgatótanácsot, hogy a megfelelő felügyeleti és kartelljogi kérdésekben világszerte tegye meg a szükséges lépéseket. A felügyeleti hatóságok vizsgálatai előreláthatólag néhány hónapot vesznek igénybe. Amint a szükséges engedélyek rendelkezésre állnak, a Porsche megszerezheti többségi részesedését a Volkswagenben. A tervek szerint a Volkswagen-konszern a Porsche részkonszernjévé válna, teljes fúzióról nincs szó, a stuttgartiak tanácsaiban mindenhol megjelenhetnek a Volkswagen képviselői.

Dr. Wendelin Wiedeking, a Porsche igazgatótanácsának elnöke így kommentálta a döntést: "Célunk a világ leginnovatívabb és leginkább teljesítmény-hatékony autóipari szövetségének létrehozása, amely nemzetközi vetélytársaival is felveszi a versenyt. E döntéssel afelé is megnyílt az út, hogy a Volkswagen és a Porsche a jövőben közösen, korrekt és kollegiális együttműködés keretében új fejezetet nyithasson az autótörténelemben. A Volkswagen többségi részvényesi pozíciójára irányuló célkitűzésünk a Volkswagen Konszern és a Porsche dolgozói számára egyaránt jó hír. A felügyelő bizottság döntése mindkét vállalat számára hosszú távú jövőt biztosít."