2011-ben jön az új Grand Cherokee

Vágólapra másolva!
Komoly üzemfejlesztésbe fogott a Chryslerhez tartozó Jeep, hogy terepjárójának új változatát néhány éven belül piacra dobhassa. A kocsi nem csupán dízel kivitelben, de hibrid hajtáslánccal is elérhető lesz.
Vágólapra másolva!

A Jeep 281 millió dollárt készül gyárfejlesztésre áldozni, hogy a márka kocsijai a jövőben is fontos szerepet játszhassanak a piacon. A következő Grand Cherokee gyártása 2010 közepén indulhat be, míg a legelső autók annak az évnek a végén, vagy 2011 elején találhatnak majd gazdára. Míg a "nagy csirke" népszerűségét egy dízelmotorral, és egy Daimlerrel közösen fejlesztett hibrid-hajtáslánccal kívánják fenntartani az amerikaiak, addig a Jeep Commanderrel nem lesz ilyen kegyes a sors. A márka legnagyobb terepjárója állítólag utód nélkül tűnik majd el a kínálatból.

A Grand Cherokee dízel változata az európai piac mellett a környezetkímélés iránt egyre jobban eltökélt amerikaiak körében is sikeres lehet. Ahogy a jelenlegi modell, az új Grand Cherokee is világszerte szinte mindenhol elérhető lehet majd.