Vágólapra másolva!
Hibrid téren lemaradt riválisaitól, de az elektromos kocsikkal már nem akarja elkövetni ezt a hibát a Nissan. A Denki Cube elnevezésű tanulmányautó a 2010-ben megjelenő elektromos modell előfutára.
Vágólapra másolva!

A Denki Cube tanulmányautót a New-York-i Autószalonon mutatja be a Nissan. Sótartólyukakkal ellátott lökhárítója mögött egy kis elektromotor üzemel, amely 160 kilométeres hatótávolságot és 120 km/órás csúcssebességet biztosít a kocsinak. Az energiát szolgáltató lítium-ion akkumulátorok a Nissan és NEC közös fejlesztései, feltöltésükhöz nyolc óra kell.

A Denki Cube-ot egyébként nem csak a hajtáslánca miatt viszi el a New-York-i Autószalonra a Nissan. Benzines változatban Japánban már több éve kapható a formabontó kisautó, és most a gyártó azt tervezi, hogy Amerikában is piacra dobja. A szigetországban öt- és hétüléses, nyújtott tengelytávolságú változatban létezik a Micrán alapuló kis egyterű, felárért fokozatmentes automatikus váltóval és összkerékhajtással is felszerelik. Sajnos európai megjelentetésről még nem esett szó.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]