Négyhengeres Camaro jöhet

Vágólapra másolva!
Az üzemanyag árának növekedése és a flottafogyasztást szabályozó CAFE-törvény miatt elkészítheti izomautójának négyhengeres változatát a GM - árulta el Bob Lutz, a cég alelnöke a New Yorki Autószalonon.
Vágólapra másolva!

A motor ugyanaz lenne, mely már a Pontiac Solstice-ben és az Opel GT testvérének tekinthető Saturn Sky roadsterben is bizonyított: a kétliteres, 260 lóerős turbótöltős erőmű. Viszont az már biztos, hogy elkészül az autó 400 lóerős V8-as, és 260 lóerős V6-os változata is, igaz a hathengeres, 3,6 literes motor teljesítménye egy kis hangolással még 304 lóerőig is feltornászható. A V6-ossal Lutz szerint városban 13,8, országúton pedig 9,4 liter benzint igényel a Camaro. Csak az a baj, hogy az autó első számú riválisai, a Nissan 350Z és a Ford Mustang hasonló fogyasztás mellé még plusz 40 lóerőt is fel tudnak mutatni.

Lutz azt is elárulta az autóról, hogy a Mustangnál mindenképpen drágább lesz, de belseje szebb annál, és sokkal jobb, független hátsó felfüggesztéssel is rendelkezik majd, így indokolt a felár. Akár lesz négyhengeres Camaro, akár nem, az feltámasztott izomautó jövő év elején érkezik meg az amerikai kereskedésekbe.