Holttérfigyelő tükör és radar a Fordtól

Vágólapra másolva!
Elkészítette új, hatékony holttér figyelést lehetővé tévő visszapillantó-tükrét és új balesetmegelőző radaros biztonsági rendszerét a Ford. A tükrök jövőre szinte a cég összes autóján szériafelszereltség lesznek, míg a Cross Traffic Alert nevű technológia opciósan lesz elérhető.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Nem egy bonyolult megoldás, de mégis hasznos


A Ford is lassan beveti hatékony holttérfigyelő megoldásait a modelljeiben. Ezek közül az egyik egy nagyon egyszerű megoldás, hiszen a külső visszapillantó tükrök felső sarkába lesz egy kicsi domború tükör. Ebben éppen annyira látható az autó holttere, hogy észre lehessen benne venni az oldalról közeledő járművet és még időben lehessen fékezni. A figyelmetlenül kivitelezett kiállásoknál oly gyakori koccanásoktól óvhatja meg a sofőrt az új visszapillantó, bár igaz, hogy a domború tükrök piciny mérete miatt csupán a vezető oldalán lévő tükör lesz igazán praktikus.

Forrás: [origo]A Cross Traffic Alert már egy kissé bonyolultabb radaros rendszer, amely nagyjából ugyanolyan holttér-figyelő rendszer, mint amit már számos gyártó korábban elkészített. Határozott előnye azonban, hogy kitolatáskor húsz méteres sugarú körben képes érzékelni a keresztforgalmat és ugyanúgy, ahogy az előrehaladáskor az autó holtterében túl közel kerülő forgalomra, a tolatáskor balesetveszélyesen közeledő járművekre is egy piros LED-lámpa kigyúlása figyelmezteti a sofőrt, szinte ugyanúgy, ahogy a Volvo BLIS rendszere. A Cross Traffic Alert jövőre debütálhat amerikai Fordokban, de nem sokkal Európába is megérkezhetnek. Mindenesetre a Ford a jövőben várhatóan a további kamerás rendszerekkel és különböző biztonsági technológiával fogja kiegészíteni modellkínálatát.