Újjászületik a Citroën C3

Vágólapra másolva!
A Citroën októberben mutatja be hivatalosan a teljesen megújuló C3 modellt, amelynek legszembetűnőbb tulajdonsága az új, lendületes formaterv lesz.
Vágólapra másolva!

Már kering az interneten az első, nem hivatalos látványterv az új Citroën C3-ról, amely magán viseli a C4-gyel elindított, új, egységesített formaterv elemeit. Ilyenek például a hatalmas lámpák, valamint a kerékjárati ívek formája és mérete. Érdekes, új fordulatot jelent majd a háromajtós változat bevezetése, melyen a C-oszlop úgy fest, mintha előre csúsztatták volna a B-oszlop helyére. A háromajtós pótolja majd a C2-t, amelynek gyártása a C3 bevezetése után várhatóan megszűnik majd.

A grafika készítői merészen bántak a ceruzával, hiszen ha ebben a formájában kerül sorozatgyártásba az egyelőre még csak háromdimenziós grafikán megszemlélhető modell, valószínű, hogy egyből kategóriájának leglátványosabb autójává avanzsál.

Természetesen a Peugeot 207-es alapjaira épülő új C3-ból készül majd ötajtós változat is, némileg visszafogottabb megjelenéssel, és a márka várhatóan megragadja majd az alkalmat, hogy egy sportos változatot is készítsen a kocsiból. A motorkínálat valószínűleg megegyezik majd a Peugeot 207-esével, és az előzetes információk szerint meglehetősen széles lesz a választható extra felszerelések sora is.

Ami a franciák további terveit illeti, 2010 környékén a nem túl nagy sikert aratott Peugeot 107 helyét átveszi egy új miniegyterű, és körülbelül ekkor jelenhet meg az új Citroën C3-ra épülő Pluriel-kabrió, ami a jelenleginél fejlettebb tetőt kaphat.

A Citroën 2008 októberében, a Párizsi Autószalonon mutatja be az új generációs C3-at, az első sorozatgyártású darabok pedig valamikor 2009-ben érkeznek meg az európai kereskedőkhöz.