Vágólapra másolva!
A Seat Leon Szuperkupa mai nyitófutamán a korábbi kétszeres Clio-bajnok Wéber Gábor ijesztő balesetet szenvedett. Az F1-es szakkommentátor autója az első kör közepén megpördült, majd nagy sebességgel oldalról telibe találták. A versenyző jól van, sérülései nem súlyosak, de megfigyelésre kórházba szállították.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]


Látszik, hogy nagy sebességű volt az ütközés, de Wéber megúszta


A Seat Leon Superkupa ratjta után nem sokkal, az élen autózó Wéber Gábor a pálya egyik leggyorsabb részén megpördült. A közvetlenül mögötte haladók még el tudtak hajtani mellette, ám egyik versenyzőtársa nagy sebességgel oldalról belerohant Wéber kocsijába. Az autót a vezető szempontjából a lehető legrosszabb helyen találta el a másik autó, amely ráadásul a hírek szerint a karambol pillanatában nagy sebességgel haladt.

Az RTL Forma-1-es közvetítéseinek állandó szakértője rövid időre elvesztette az eszméletét. Wébert mentővel kórházba szállították, ahol kiderült, hogy agyrázkódással és zúzódásokkal megúszta az ijesztő balesetet. A versenyző jövő hét elejéig marad kórházban.

A balesetben érintett másik versenyző, Bárkovics Zoltán karcolás nélkül megúszta az esetet, ugyanez az autójáról már nem teljesen igaz, hiszen annak is eltünt az eleje. Összességében elmondható, hogy a Seat Leon Supercopa jól vizsgázott, mindkét versenyzőt megvédte a hatalmas erőhatások ellenére is.

A futamot a címvédő Kiss Norbert nyerte, Hatvani Bálint és Brachna Dávid előtt.