Új titán a Seat Kupában

Vágólapra másolva!
Szenzációs eredménnyel zárta első Seat Leon szuperkupás hétvégéjét Michelisz Norbert. Azok után, hogy megnyerte az időmérőt, a versenyen sem volt ellenfele, magabiztos előnnyel verte meg a tavalyi bajnokot.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Michelisz álomszerűen tört be a Seat Leon Szuperkupába


Az első esős futam után vasárnap már száraz körülmények között rendezték meg a Seat Leon Szuperkupa második versenyét. Az élről az a Michelisz Norbert rajtolt, aki idén mutatkozott be a seatosok között. A két évvel ezelőtti Suzuki-bajnok, majd tavalyi Clio-bajnok most a Seat bevételére tör, bár valószínűleg maga sem remélte, ilyen jól sikerül a bemutatkozása. A tegnapi baleset után Bárkovics Zoltánnak is sikerült csatlakoznia a mezőnyhöz, de csak az utolsó helyről rajtolhatott, közvetlenül Zengő Zoltán mellől.

A rajt jól sikerült Michelisz számára, besorolt az első helyre, és innentől kezdve nem is engedte ki azt a kezéből. Egyenletes, de ugyanakkor szélvészgyors tempójával fokozatosan szakította le magáról a kategória királyát, Kiss Norbertet. Utóbbinak azzal is meggyűlt a baja, hogy folyamatosan követte Brachna Dávid. Brachna aztán a vége felé defekt miatt kiesett, helyét Hatvani Bálint vette át.

Forrás: [origo]

A végső sorrend tehát Michelisz, Kiss, Hatvani, majd a viszonylag eseménytelen versenyen körözgető Czollner Gyula következett. Bárkovics Zoltán egészen az ötödik helyig küzdötte fel magát, majd Balásdi Szabó István következett. Bárkovicsot végül megbüntették, így helyet cserélt Balásdival, de a legnagyobb izgalmat mégsem ez okozta, hanem Zengő Zoltán, a sorozat kitalálója és létrehozója. Zengő a leintést követően valamilyen műszaki hiba miatt a bokszutca falának csapódott, de a pilótának nem történt baja.