A Peugeot a jövő autójára kíváncsi

Vágólapra másolva!
A Peugeot ötödször hirdeti meg formatervezési pályázatát, amelyen bárki részt vehet. A kiírás szerint az indulóknak a jövő nagyvárosainak autóját kell megálmodniuk.
Vágólapra másolva!

A Peugeot ötödik alkalommal meghirdetett formaterv pályázatán a résztvevőknek a jövő nagyvárosainak autóját kell megtervezniük, mégpedig úgy, hogy közben olyan szempontok mentén haladnak, mint a környezetbarát kialakítás, az interaktív mobilitás és a gazdaságosság.

A pályázatokat 2008. május 30. és július 20. között kell benyújtani, amelyekből a zsűri harmincat az internetezők ízlésére és szavazataira bíz. A tíz legtöbb szavazatot kapott anyagból azután ismét zsűri választja ki a legjobbat, amelyet október 2-án a Párizsi Autószalonon bemutatnak a nagyközönségnek.

A győztes formatervből a Norev 1:43 arányú modellt épít, az életnagyságú változatot pedig a 2009-es Sanghaji Autószalonra építi meg a Peugeot. A győztes nyereménye a dicsőség mellett egy Xbox 360 játékkonzol és 10 ezer euró készpénz.

A negyedik, 2007-ben meghirdetett pályázat nyertese Mihai Panaitescu volt Flux koncepció című művével. A húszéves román fiatalember négy nyelven beszél és középiskolás kora óta művészeti iskolákban folytatta tanulmányait, jelenleg éppen Torinóban sajátít el formatervezési ismereteket.