Többesélyes a csata Miskolcon

2008.05.01. 12:35

Az eső áztatta egri szezonnyitó után ismét aszfalton, de a remények szerint szárazabb körülmények között folytatódik a magyar ralibajnokság. A Miskolc környéki pályák közé visszakerült egy-két legendás szakasz, csütörtök este pedig a salakmotor arénában rendezett prológgal rajtol a verseny.

Forrás: [origo]

Négy hete Eger környékén vizes aszfalton kezdtek a hazai ralisok, Benik győzött Spitzmüller és Turán előtt. A második futamra 119 nevezés érkezett az első osztályban, 47 a másodosztályban, és 16 a historic kategóriában.

Az élcsapatok változatlan felállásban készülnek a folytatásra, kilenc WRC várja majd a rajtot. Az első versenyen nyertes Benik keze szépen gyógyul (az egri futam előtt háztartási balesetben égette össze), Spitzmüllerék pedig hazai környezetben próbálnak győzni a bivalyerős Lancer WRC-vel. Turán Frici mostanra már kezd összeszokni a Franciaországból bérelt Peugeot 307 WRC-vel, így ő is az esélyesek közt van. Az első versenyen a második helyről állt ki a Turi/Tóth páros az öregecske Corolla WRC-vel, nekik most is az eső kedvezne, ahol eltűnik, vagy legalábbis csökken a kocsik közti különbség. Az elsőségbe még Herczigék is beleszólhatnak, Subaru WRC-jük egyre versenyképesebb.

Az igen népes "N" csoportban mindenki Asit szeretné megelőzni, alighanem ez igen nehéz lesz. A kategóriába visszatérő zirci pilóta legnagyobb ellenfele Matics lehet, de legalább 5-6 páros esélyes a győzelemre.

Forrás: [origo]

S1600-ban idén Bútor megüresedett trónjáért folyik a harc, Kakuszi és Ollé mellett Pálinkás és a kategória-újonc Gyarmati Ariel is odaérhet a végén.

Mindkét nap (péntek-szombat) nyolc gyorsasági vár a mezőnyre, a négy pálya kétszer ismétlődik. A második napon is az első nap gyorsaságijain mennek, csak fordított irányban.

Csütörtök este népünnepély várható a miskolci salakmotor arénában, ahol fordított sorrendben, párosával rajtolnak a prológon a versenyzők.

 

Az abszolút értékelés állása:

1.  Benik/Lukács  Ford Focus WRC  25
2.  Spitzmüller/Kazár  Mitsubishi Lancer WRC  20
3.  Turán/Benics  Peugeot 307 WRC  17
4.  Herczig/Csökő  Subaru Impreza WRC  15
5.  Vizin/Zsíros  Subaru Impreza WRC  13
6.  Asi/Pikó Zsuzsa  Mitsubishi Lancer Evo IX  11
7.  Hideg/Kerék  Mitsubishi Lancer Evo VI  9
8.  Botka/Szenner  Mitsubishi Lancer Evo VI  8