A Pannónia-Ringen folytatódik a száguldás

Vágólapra másolva!
Az Ostffyasszonyfa mellett található Pannónia-Ringen folytatódik az Autós Gyorsasági Országos Bajnokság, ahol várhatóan nagyon látványos versenyeket láthatnak a kilátogatók. A legnagyobb csata a Seat Leon Szuperkupában várható, ahol visszatér Wéber Gábor is a pályára.   
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Remélhetőleg a seatos élmezőny ezúttal is parádés versenyt produkál


A bajnokság második futamának, a HYGIASEPT Kupának ad otthont ezene a hétvégén (május 9 -11.) a Pannónia-Ring. A HB Ase által rendezett verseny tavaly lépett be a versenynaptárba, és bár nem volt rekordszámú nevező, de a látványos versenyekben nem volt hiány. Az igen lendületes, a Hungaroringnél valamivel hosszabb versenypályán igazán élvezetes küzdelmek voltak láthat, remélhetőleg nem lesz másképp idén sem.

Természetesen a legnagyobb versengés és lökdösődés a teljesen egyforma autók versenyében, vagyis a márkakupákban várható. A suzukiknál újra összecsaphat a proexes Assenbrenner Tibor és Lendvai István, az idén főnixes színekben induló Farkas Lászlóval. Sajnos a Clio Kupában várhatóan kevesen indulnak, de a Seatoktól viszont igazi tűzijáték várható.

Forrás: [origo]

Minden bizonnyal ilyen képet a Pannónia-Ringen is látunk


Tavaly kiválóan versenyzett itt Hatvani Bálint, talán itt tudta legjobban megszorongatni Wéber Gábort és Kiss Norbertet. Idén az első futamon Michelisz Norbert is beszállt a nagyok csatájába, valamint Brachna Dávid is rengeteget javult. A hírek szerint az első futamon hatalmasat bukó Wéber Gábor is visszatér, így igazán sokesélyes lesz ez a hétvége.

A márkakupák mellett természetesen jön a kis és a nagytúraautók mezőnye. A kicsiknél az a kérdés, hogy a tavalyi bajnok Zentai Sándor hogyan boldogul majd az idén megtáltosodó Walterné Dancsó Adrienn Opel Astrájával. A nagyoknál folytatódhat a Hungaroringen elkezdett Rácz István - Walter Csaba csata, de a Bovi és a Főnix többi Porschéja is bizonyára szeretne beleszólni a versenybe. A formaautóknál Chanoch Nissany végre a rendes autójával lesz jelen, így Eszenyi Lászlónak nehezebb dolga lesz.

Forrás: [origo]

A nagyoknál ismét folyatódik a Porschék háborúja


Idén is a program része lesz vasárnap az XXL Kupa, ahol kategóriától függetlenül egy futamban, együtt versenyezhet minden zárt karosszériás versenyautó. Újdonságként az INTERSERIE SPRINT CHALLENGE mezőnyét is láthatjuk a hétvégén. Emellett vendégművészként több autó is eljön az osztrák BMW 325 Challenge sorozatból, hogy átmozgassák a nálunk most debütáló sorozat hazai versengőit. A első itthon készült autó már bemutatkozott az idénynyitó futamon.

A versenyfutamok a Pannónia-Ringen is tizennégy körösek lesznek 66,36 kilométer össztávval. A program a pénteki napon az adminisztratív és technikai átvételekkel, szabadedzésekkel kezdődik, majd délután a szombati versenyfutamok rajtsorrendjét eldöntendő időmérő edzésekre kerül sor.

Érdemes lesz tehát már péntektől kilátogatni a Pannónia-Ringre, ahol három napon keresztül dübörögnek majd a Gyorsasági OB versenygépei. A pályáról további információ a www.pannonia-ring.com oldalon található.