Alfa Romeo Brerát épít a Prodrive

Vágólapra másolva!
Alfa Romeo átépítésén dolgozik a Prodrive. A Brera kupéból készített, ötszáz darabos limitált példányszámú széria első darabjait még májusban megkapják a megrendelők.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

A Brera gyönyörű spotkocsi, de nagyon nehéz. Ezen kellene javítania a Prodrivenak


A Prodrive nevét általában a Subaruval szokták kapcsolatba hozni, ám a rutinos motorsportrajongók tudják, hogy a cég elnöke vezeti azt a konzorciumot, amely 2007-ben megvásárolta az Aston Martint. A Prodive működött már közre Mazdák és Fordok átalakításánál is, és egy ideje az Alfa Romeóval is szorosan együttműködik. Általában futóművek átépítését, tuningját bízzák a brit cégre, az elkészült darabok pedig a Le Mans-i 24 órás versenyen, a WRC-ben, az ausztrál V8 Supercar sorozatban állnak rajtvonalhoz.

A Prodrive egy évet töltött el a Brera futóművének kifejlesztésével, amelyet aztán az Alfa Romeo mérnökei minden szempontból megvizsgáltak, mielőtt gyártásba küldték volna. A britek elsősorban a kezelhetőségre helyezték a hangsúlyt, és különleges figyelmet szenteltek annak, hogy a vezető tökéletes visszajelzést kapjon az útról.

A Brera S belterében is tetten érhető, hogy limitált példányszámú modellről van szó, és a 19 colos könnyűfém kerekek is minden bizonnyal vonzzák majd a tekintetet.

A 2,2 JTS és 3,2 V6 modellváltozatú Brera S-ből összesen 500 darab készül, és minden autót sorszámmal látnak el. Rossz hír az autóra ácsingózó európai és tengerentúli ínyenceknek, hogy minden darabot a brit piacra szán az Alfa Romeo. Az autóról elérhető további információkat - beleértve az árát is -, a két cég szigorúan titokban tartja a május 19-i hivatalos bemutatóig.