Újabb olcsó miniautó Indiából

Vágólapra másolva!
Amióta az indiai Tata felfedte Nano elnevezésű, nagyjából 406 ezer forintba kerülő kocsiját minden autógyártó szeretne egy hasonlóan olcsó modellt. Az első konkrét bejelentés most a Renault-Nissan duótól érkezett, akik pontosan ugyanennyiért dobják majd piacra saját négykerekűjüket.
Vágólapra másolva!

A fillérekbe kerülő autók piacán nemsokára valószínűleg minden nagyobb gyártó képviseltetni fogja magát valamilyen modellel, korábban már a Mitsubishi, a Toyota, a GM és a Volkswagen is jelezte ebbéli szándékát. Ezek a kocsik elsősorban Kínában és Indiában számíthatnak nagy eladásokra, így nem csoda, hogy az előállítás is valamelyik ázsiai országban történik.

Saját kocsija elkészítéséhez a Renault-Nissan duó az indiai Bajaj Autóval szövetkezett, hogy 2011-re egy ugyannyiba kerülő kocsival nehezítsék meg a Nano életét. A Bajaj India egyik vezető motorgyártója, amely az olcsó kiskocsi legyártásával azt akarja elérni, hogy, akik eddig kétkerekűit vásárolták néhány év múlva a cég négykerekűjére váltsanak. Az üzletben 50 százalékos részesedéssel rendelkező Bajajnál biztosak benne, hogy a feltörekvő piacon autójukkal képesek lesznek annyi bevételt termelni, hogy az kárpótolja őket motoreladásaik eséséért.

Az autóból egy új nyugat-indiai üzemben készítenek majd évente 400 ezer darabot. Természetesen először Indiában akarják népszerűvé tenni a jelenleg ULC kódnéven futó modellt, de később Kínába és Kelet-Európába is megérkezhet majd, ahová egyébként a másik 2500 dolláros/1620 eurós kocsi, a Nano is megérkezhet 2012 környékén.