Aukciós rekordárat döntött egy Ferrari

Vágólapra másolva!
A közelmúltban rekordáron kelt el egy 1961-es Ferrari California Spyder, amelyet a Sotheby's maranellói aukcióján kínáltak eladásra.
Vágólapra másolva!

Május közepére hirdette meg a Sotheby's Ferrai Leggenda e Passione nevű aukcióját, amelyet Olaszországban, a Ferrari hazájában, Maranellóban tartottak. Az esemény csúcspontjának az a licitálás bizonyult, amelyben egy 1961-es Ferrari California Spyder került kalapács alá. Az autóritkaság korábban a 2002-ben elhunyt amerikai színész, James Coburn tulajdonában volt, és az elért leütési ár minden várakozást meghaladott. A klasszikus kabrióért ugyanis a licitálás során a legmagasabb vételárat, 10 894 900 amerikai dollárt, Chris Evans brit rádiós és televíziós személyiség, veteránautó-gyűjtő ajánlotta.

Az autó ezzel az összeggel világrekorder lett, ugyanis még soha, egyetlen aukción sem értek el veterán autóval ilyen magas leütési árat. Az eddigi rekorder az az 1962-es évjáratű Ferrari 250 GTO volt, amelyet szintén a Sotheby's árverezett el még 1990-ben, Monacóban. A nyertes akkor 10 756 000 amerikai dollárt fizetett a ritkaságért.