Diódás lámpával is rendelhető az Audi R8

Vágólapra másolva!
Az Audi elsőként kínál teljesen LED-es lámpákat egy szériaautóhoz. A kiválasztott modell a középmotoros sportautó, az R8.
Vágólapra másolva!

Az Audi egész sor extra kiegészítőt kínál legújabb sportautójához, a brutális R8-hoz. Az egyik legfontosabb közöttük, amely eddig teljesen egyedülállónak számít, a teljes egészében diótás világító egység. Az Audi, de más gyártók, például a Lexus is szerelték már fel modelljeiket ilyen lámpákkal, ám az egyedülálló, hogy a teljes berendezés LED-megvilágítású legyen, így a helyzetjelző mellett a tompított és a távolsági fényszóró is diódás.

Több előnye is van az ilyen kialakítású lámpáknak, például az, hogy bár hosszú élettartamú, de ha egy egység mégis kiég, a teljes lámpa még mindig használható marad. Emellett a diódák kevés áramot fogyasztanak, viszont elég nagy teljesítményűt is lehet készíteni belőlük ahhoz, hogy csoportokba rendezve túlszárnyalják akár a xenon lámpatestek teljesítményét is. A berendezés mindemellett kicsi, könnyű és könnyen szerelhető, nem igényel speciális körülményeket, ráadásul a diódák előállítása olcsó. Az általuk kibocsátott fény - egy bizonyos tartományban - hasonló a nappali fényhez, így az emberi szem is könnyebben alkalmazkodik hozzá, és jobban kiemeli a megvilágított tárgyak körvonalát.