Opel GT álruhában: Breckland Beira

Vágólapra másolva!
Az angol kisszériás sportkocsik általában különcök és semmivel sem összetéveszthető kinézetűek. Nincs ez így viszont a Breckland Beira esetében, amely egy Opel GT alapjaira épült és formáját alapvetően meghatározza vérvonala.
Vágólapra másolva!

A norfolki Breckland cég első autóját mutatta be nemrégiben Londonban. A kétüléses roadster kézi munkával készült, és egy Opel GT alapjaira építették, ám a modell eredeti, négyhengeres, turbós erőforrását egy V8-assal helyettesítették. A GM 6 literes, nyolchengerese 400 lóerős, és hatfokozatú váltón keresztül hajtja meg a hátsó kerekeket, csomagtartójában pedig egy 70 literes gáztartály is helyet kapott, mivel az autó benzin-gáz vegyes üzemű.

Az összesen 1400 kilós autó 100 km/órára körülbelül 5 másodperc alatt gyorsul, végsebességét pedig 250 km/órában limitálták. A fékrendszert a HiSpec készítette az autóhoz, a négy darab 325 mm átmérőjű hűtött tárcsához hatdugattyús nyergeket társítottak. A 18 colos könnyűfém felniken alacsony profilú Bridgestone-gumik feszülnek, de választható lesz opcióként 19 colos keréktárcsa is az autóhoz. A felfüggesztés elkészítéséhez a K&W Suspension segédkezett a Brecklandnek, biztosítva a rugókat, a lengéscsillapítókat és a megerősített első és hátsó stabilizátorokat.

Bár az anyamodell adottságai alapvetően meghatározzák az autó kinézetét és belterét, a Hong Kong-i résztulajdonú cég törekedett arra, hogy a vásárlók minél egyedibbé tehessék autójukat. Így az Alcantara bőrborítása mellett, a cég szívesen fogadja az egyéni kívánságokat is.

A számos egyedi megoldással készülő Breckland Beirát - a tengerentúlon Saturn Sky és Pontiac Solstice néven forgalmazzák - először az Egyesült Királyságban lehet majd megvásárolni, 2008 novemberétől. A kontinensre valamivel később jut majd el, és az itteni vételár - az eltérő adók miatt - egyelőre nem ismert pontosan. Annyi bizonyos, hogy a szigetországban 55 ezer font, vagyis csaknem 17 millió forint körüli összeg szerepel majd az árcédulán.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]