Új szedán a Kiától

Vágólapra másolva!
Egy elődjénél izgalmasabb formájú szedánt szán a négyajtós Cerato utódjául a koreai gyártó. Elképzelhető, hogy Európában is kapható lesz, ugyanis a Ceratót leváltó Cee'dből nem terveznek lépcsős hátú változatot.
Vágólapra másolva!

A Cerato, amely egyes piacokon Spectra néven fut, 2003-ban jelent meg. Legutóbb 2005-ben frissítették, ám ez sem segített sokat a kocsinak, mert megjelenése túlontúl unalmas volt ahhoz, hogy széles körben sikeresen legyen. Utódja, amely várhatóan a Forte nevet kapja, sokkal izgalmasabb karosszériát kap majd. Bemutatója idén ősszel lehet, de a gyártás csak 2009-ben indul majd meg.

A hivatalos leleplezés előtt a Kia egy étvágygerjesztőnek szánt fotóval kívánja felhívni a figyelmét új modelljére, amely számos stíluselemet kölcsönöz az idén tavasszal bemutatott Koup-tanulmánytól, de az aktuális Honda Civic szedánra is nagyon hasonlít. Az újdonság fő piaca Ázsia és Amerika lesznek, hiszen ott a Cee'd nem kapható, de elképzelhető, hogy Európában is piacra dobják majd, mert a szlovákiai gyártású Cee'dből nem terveznek négyajtós változatot.

Forrás: [origo]