Év végén jön a Nissan GT-R Spec-V

Vágólapra másolva!
Télen kezdik meg a Nissan GT-R Spec-V gyártását, amely könnyebb súlyának és nagyobb teljesítményének köszönhetően állítólag 7 perc 25 másodperc alatt száguld majd keresztül a nürburgingi Nordschleifén.
Vágólapra másolva!

Azt már eddig is tudni lehetett, hogy a Nürburgringen 7 perc 29 másodperces rekordidőt futó Nissan GT-R-nek elkészíti még erősebb változatát a japán gyártó. Most kiderült, a kocsi gyártása idén decemberben kezdődik meg. Az autó több karosszériaelemét szénszálasra cserélik és a belső szerkezete is a könnyű anyagból áll majd, így tömege sokat csökken az alapmodellhez képest. Teljesítményét az ECU motorvezérlési rendszer és a kipufogó-rendszer finomhangolásával, valamint a turbónyomás megemelésével növelik meg a 480 lóerős mezei GT-R-hez képest.

Bár a Nissan még nem árulta el, hivatalosan hol kívánja bemutatni az autót, a pletykák szerint októberben, Párizsban mutatják be a közönségnek a koncepció változatot, és a műszaki adatokat is ekkor árulják el. Eközben a Nissan vezetői bevallották, hiába a hatalmas népszerűség, a GT-R egymaga nem termel profitot, ám ezen a kocsi padlólemezére épülő új modellek bevezetésével akarnak változtatni. Az első ilyen modell kevesebb, mint egy éven belül, az Infinititől érkezhet majd.