Másodszor is World Series by Renault a Hungaroringen

Vágólapra másolva!
2008. július 5-6-án, második alkalommal látogat a Hungaroringre az emberközeli World Series by Renault sorozat. A család valamennyi tagja számára felejthetetlen élményt garantáló kétnapos, ingyenes rendezvény az autóversenyek izgalmát ötvözi színes programokkal.
Vágólapra másolva!

Fotó: Fejér Imola [origo]

A Megane Trophy futama mindig igazán látványos versenyt hoz, de a formaautósok is a megszokottnál keményebben küzdenek
(Még több fotó a WSR hétvégékről. Kattintson a képre!)


Létezik egy versenysorozat, amely majdnem olyan komoly ranggal bír, mint a Forma-1, de mégis közel engedi magához az embereket. Ez a World Series by Renault, amely idén újra ellátogat hazánkba, egészen pontosan a Hungaroringre. A Renault rendezvénye több célt is szolgál. Egyrészt itt kívánják felfedezni a tehetséges fiatalokat, akik a különböző kategóriákon át egészen az F1-ig juthatnak. Másrészt ez egy ingyenes családi rendezvény, amely arról szól, hogy az emberekhez közelebb hozza az autót, az autósportot és a különböző fejlesztéseket.


Egy kis bemutató videó a WSR hétvégéinek hangulatáról


A pályán három kategória versenyzik, miközben a pályán kívül a család összes tagja megtalálhatja szórakozását. A kicsiknek ott az ugrálóvár és a mini F1-es autó, amellyel egy kis pályán körözhetnek. Ha már nagyobbak, megpróbálkozhatnak a gokarttal vagy éppen egy szimulátorral. Akinek van jogosítványa, az a Hungaroring Vezetéstechnikai Centrumában tesztelheti a képességeit, természetesen Renault modelleket vezetve. De lesz itt veteránautó- és versenyautó bemutató, utóbbiak látványos körözgetésbe is kezdenek a versenypályán. Természetesen az F1-es autó is itt lesz, amelynek a motorját többször beindítják, és a pályán is tesz néhány bemutató kört Palik Lászlóval a volán mögött.

A WSR az a sorozat, amelyben közel lehet menni a versenyautókhoz, be lehet menni a paddockba, tehát egészen közelről csodálhatók meg a műszaki csodák. Minden kategóriában látványos versenyek szoktak lenni, hiszen az autók teljesen egyformák, így a vezetők tudása és az autó beállítása bír döntő befolyással a végeredményre.

Fotó: Fejér Imola [origo]

A WSR 3.5 a csúcskategória, amelyből közvetlen út vezet az F1-be. Tavaly itt versenyzett Sebastian Vettel
(Még több fotó a WSR hétvégékről. Kattintson a képre!)


Tavaly csaknem 120 ezren látogattak ki a kétnapos, ingyenes rendezvényre a Hungaroringre, idén még több embert várnak. A tavalyi verseny elnyerte a legjobb rendezés díját, ami igen megtisztelő ebben a rangos nemzetközi bajnokságban.

A World Series by Renault rendezvényre ingyenes belépőjegyek a Renault valamennyi magyarországi márkakereskedésében megtalálhatók. Az eseményről bővebben a www.worldseriesbyrenault.hu oldalon olvashatnak.