Elektromos családi autó Amerikából

Vágólapra másolva!
Az elektromos sportautóiról elhíresült amerikai Tesla bejelentette, hogy 2010-től egy négyajtós családi modellt is piacra dobnak, amit Kaliforniában fognak gyártani.
Vágólapra másolva!

Forrás: Tesla.com

A fenti képen is látható Roadster nevű sportkocsi mellett hamarosan egy újabb elektromos autó is felbukkan a Tesla kínálatában, ugyanis a tervek szerint két éven belül már egy családi változattal is előrukkolnak. A négyajtós elektromos autóról egyelőre csak annyi biztosat tudni, hogy Kaliforniában fogják gyártani, ami azért érdekes hír, mert eredetileg Új-Mexikó államban tervezték az összeszerelést. A Tesla és Kalifornia állam közötti megállapodást egy sajtótájékoztatón jelentették be, ahol Ze'ev Drori, a Tesla Motors elnöke és Arnold Scwharzenegger, Kalifornia állam kormányzója számolt be a fejleményekről.

A megállapodás nem csupán az államnak előnyös, de az újabb modell gyártásával a Tesla szélesebb piacot szolgálhat ki, ami azért fontos, mert egyelőre egyedüliként gyártanak teljes értékű, akkumulátorról működő, elektromos meghajtású járművet. A cég ígérete szerint a családi autónak szánt négyajtósnál nem állnak meg, már tervezik az újabb modelleket, az új kaliforniai gyártósorról pedig 2010-ben gördülhet le az első autó.