Az első képek az új 7-es BMW-ről

Vágólapra másolva!
A hivatalos bemutató előtt jó pár hónappal jelentek meg képek és technikai információk a bajor autógyár zászlóshajójáról.
Vágólapra másolva!

Az első képeket elnézegetve egyértelműen kiderül, hogy az új hetes szakított elődjének trezorszerű bumfordiságával, annál sokkal könnyedebbnek és sportosabbnak hat. A jellegzetes BMW-vesék hatalmasra nőttek az autó orrán, amelyek mellett még a ledekkel telerakott első lámpák is aprónak tűnnek. Az autó hátulja is alaposan megváltozott, eltűnt a sokat kritizált "púpos csomagtartó" és a lámpák is teljesen új formát kaptak.


Az utasteret tovább finomították, még jobb anyagok és több extra lesz rendelhető a legnagyobb BMW-hez, amely egy sereg biztonságtechnikai és a vezetőt segítő berendezéssel is ki lesz tömve. A motorfronton is találni pár új belépőt: a 750i jelzésű autó orrában az X6-osban debütált új 4,4 literes duplaturbós V8-as benzinmotor találjuk 407 lóerővel, ez alatt egy háromliteres, ugyancsak turbós motor található 326 lóerővel, 740i jelzéssel, míg a gázolajos alternatívát egy szintén háromliteres motor jelenti 245 lóerővel 730d jelzés alatt.

A hetes sorozat hivatalos bemutatója ősszel lesz a Párizsi Autószalonon, a forgalmazás várhatóan jövő tavasszal veszi kezdetét. A németországi ár mintegy 70 ezer eurótól indul a 730d-vel, a 740i alapára 75 500 euró, míg a 750i ára 90 000 eurótól indul.


Gyári videó az új 7-es BMW-ről