Még több kép a Peugeot 308 CC-ről

Vágólapra másolva!
A Peugeot nemrégiben árulta el legújabb kupé-kabriójának műszaki részleteit, most pedig megérkeztek a nagy felbontású fotók a 308 CC-ről.
Vágólapra másolva!

A Peugeot ősszel, a Párizsi Autószalonon mutatja be legújabb kupé-kabrióját, a 308 CC-t. A négyüléses, elektromos tetővel ellátott kabrió egyszerre elegáns és sportos, és a Volkswagen Eos, a Renault Mégane CC és a Ford Focus CC ellen száll majd harcba a szegmensben.

Az alapmodell 308-hoz képest jóval karakteresebb formát kapott a CC, például teljesen új lámpákkal és diffúzor-szerű betéttel ellátott lökhárítóval dobták fel a hátsó részt. A beltérben érintetlenül hagyták a műszerfalat, ám a négy ülést anatómiailag formázottakra cserélték, amelyek közül az első kettő a Mercedeséhez hasonló forró levegős fűtést kapott, amely igen praktikus találmány egy kabrióban.

A 308 CC első körben egy 150 lóerős, 1,6 literes, turbós benzines erőforrással, valamint egy 140 lóerős, kétliteres dízelmotorral érkezik, utóbbi teljesíti az Euro 5-ös emissziós normákat. Mindkét erőforráshoz hatfokozatú manuális váltót társítottak a Peugeot mérnökei, de rendelni lehet majd automatával is a típust.

Forrás: [origo]

Forrás: [origo]

Forrás: [origo]