Etanolos Volvo C30 a WTCC-ben

Vágólapra másolva!
Miután az etanollal üzemelő C30 megjárta a svéd túraautó bajnokságot, a Volvo úgy döntött, hogy a világbajnoki sorozatban is próbára teszi a modellt, mégpedig július végén, Brands Hatch-ben.
Vágólapra másolva!

A Volvo E85-ös benzin-bioetanol keverékkel működő C30-as modellje már bemutatkozott Svédországban az országos túraautó bajnokságban, ahol pole pozícióba is került, és a futamon autózott az élen. A Volvo úgy döntött, hogy megnézi, mit tud az autó az igazán ütőképes ellenfelekkel szemben, így benevezték a WTCC sorozat angliai futamára, amelyet Brands Hatch-ben tartanak, július 26-27-én. Mivel az autónak a versenykiírás szerint nem szabályos az üzemanyaga, ezért pontversenyen kívül áll majd rajthoz a C30.

"Természetesen izgatottak vagyunk, és kezdettől fogva szerettük volna próbára tenni a modellt ezen a versenyen is, mégpedig a legjobbak ellen. Még folyik az autó fejlesztése, de reméljük, hogy a modell az FIA Super 2000 bajnokságában is ütőképes lesz. De egyelőre fontos a következetesség, úgyhogy mindent a maga idejében." - mondta Derek Crabb, a Volvo Motorsport versenyigazgatója a C30-cal kapcsolatos távolabbi tervekről.