Alpine lesz a sportos Renault-k neve

Vágólapra másolva!
A Renault gyár sportrészlegén fejlesztett utcai autók a jövőben Alpine márkanévvel gördülnek majd ki a gyárból, az RS elnevezést elhagyják.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Renault egy új modell bemutatásával támasztaná fel az 1950-es évek könnyű sportautóival egybeforrt Alpine márkanevet. A hírt a Renault is megerősítette, ám nem egyetlen konkrét modellt terveznek, hanem az RS, azaz a RenaultSport nevet váltják le, amellyel eddig az utcai sport modelleket illették.

Az AutoWeek magazin értesülései szerint a váltás már nincs is nagyon messze, hiszen akár már 2008 végén bemutatkozhat az első nagy teljesítményű modell. A Renault állítólag a Fiattól kapta az ösztönzést, amely mostanában Abarth márkanévvel árusítja a gyárilag tuningolt modelljeit. Hasonlóan az Alpine céghez, korábban az Abarth is független, sportautókat gyártó cégként működött, és később fűzte szorosabbra kapcsolatát a Fiattal.

A képen látható autó az Alpine 2006-os 210 RS nevű tanulmánya, amelyet a 1960-70-es évek eredeti Alpine versenyautói ihlettek.

Forrás: [origo]