Év végén jön a Chevrolet Cruze

Vágólapra másolva!
Európában a Chevrolet Lacettit a Cruze-modell váltja le, amelyet már októberben, a Párizsi Autószalonon bemutat a General Motors.
Vágólapra másolva!

A Chevrolet a tengerentúlon, a kisautó kategóriában 2005-től forgalmazott Cobalt-modelljét, míg Európában a kompakt kategóriában 2003 óta versengő Lacettit váltja le az újdonsággal. Az utód - immáron hivatalosan is - a Cruze lesz, amely a GM vadonatúj Delta 2 platformjára épül. Ez lesz egyébként az első olyan modell, amelyhez ezt a padlólemezt használják fel, a Cruze-t pedig később követi például az új generációs Opel Astra, Zafira és Cherolet HHR.

Ez bizonyos szempontból visszalépés is lesz, mert a Lacetti többlengőkaros hátsó felfüggesztése helyett az új modellben egyszerűbb, csatolt lengőkarok vezetik majd a kerekeket. Ami az amerikai motorválasztékot illeti, az 1,4 literes, turbófeltöltős, 120 lóerős négyhengeressel indul a paletta, a kínálat csúcsán pedig egy feltöltő nélküli kétliteres, 140 lóerős motor lesz. Európában várhatóan már év végén megindul a forgalmazás, valószínűleg dízelmotorral is.

Forrás: [origo]