Kész a nyitott Bugatti Veyron

Vágólapra másolva!
A világ leggyorsabb nyitott szériaautóját hivatalosan Bugatti Veyron Grand sportnak hívják. Üvegből készült teteje levehető, de a szellős száguldáshoz otthon kell hagyni.
Vágólapra másolva!

Már korábban is írtunk arról a targatetős Veyronról, most azonban hivatalos fotók és információk is megjelentek a világ leggyorsabb fedetlen autójáról. A Grand Sport teteje üvegből készül, de nyitás után nem lehet elhelyezni az autóban, ezért a jövőbeli tulajdonosoknak otthon kell majd, hagynia, ha napfényre vágynak. A fémtető hiányát merevítésekkel kompenzálták a Bugatti mérnökei, így valószínűleg kissé nehezebb lesz a normál változatnál, de a hírek szerint így is megfutja majd a 400 km/órát. Ebből már sejthető, hogy a nyolcliteres, négy turbóval lélegeztetett, 1001 lóerős W16-os motorhoz nem nyúltak, de nem is lett volna szükség még több teljesítményre.

Még nem tudni, hogy mennyivel lesz drágább az egymillió eurós kupénál a Grand Sport, csak annyi bizonyos, hogy a premiert augusztus 16.-án, a Pebble Beach Concourse d'Elegance nevű luxusautó kiállításon tartják majd Kaliforniában, ahol az első példányt rögtön el is árverezik. A gyártás csak 2009 tavaszán kezdődik.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]