Vágólapra másolva!
A Suzuki legkisebb modellje az októberi Párizsi Autószalonon debütál majd, orrában egy új fejlesztésű egyliteres benzinmotorral.
Vágólapra másolva!

A Suzuki 2008 elején az indiai Új-Delhiben mutatta be A-Star névre keresztelt tanulmányautóját, amiről már akkor tudni lehetett, hogy ez lesz a következő Alto alapja. Nos, az egyetlen rendelkezésünkre álló hivatalos fotó alapján megállapítható, hogy a tervezők sokat szelídítettek az agresszív formaterven, a szériaváltozatról a sportos részletek szinte mind eltűntek. A lámpák a modellfrissítés utáni Kia Picantóra, a C oszlop vonala a Toyota Aygo-Citroën C1-Peugeot 107 hármasikrekre, a hűtőrács pedig a Fiat Panda 100 HP-ra emlékeztet.

Egyelőre csak annyit lehet tudni a miniautóról, hogy orrában egy új fejlesztésű egyliteres benzinmotor dolgozik, ami mindössze 109 gramm szén-dioxidot bocsát ki kilométerenként. Az Altót nem Esztergomban, hanem az indiai Manesarban fogják gyártani, az első példányok valószínűleg 2009 tavaszán érkeznek meg a magyar Suzuki-szalonokba.

Forrás: [origo]