Egyedi Rolls-Royce a Pininfarinától

Vágólapra másolva!
Egy dúsgazdag megrendelő kérésére készítette el a Pininfarina a Rolls-Royce Drophead Coupé alapjaira a Hyperion névre keresztelt luxuskabriót.
Vágólapra másolva!

A Kaliforniában megrendezett Pebble Beach Concours d'Elegance nevű luxusautó-kiállításon mutatják be hét végén a Hyperiont, amelyről egyelőre semmi hivatalosat nem árultak el az olaszok. Az egy példányban létező autó a Rolls-Royce Drophead Coupén alapszik, motorja is ugyanaz a 6,75 literes, 453 lóerős V12-es. A szélvédőt viszont 40 centivel hátrébb hozták, így a karosszéria hasonló lett a második világháború előtt gyártott Rolls-Royce-okhoz, bár a hátsó üléseket fel kellett áldozni a látvány érdekében. Olyan különleges dolgokat is beépítettek, mint a fegyvertartó rekesz, vagy a műszerfalból kivehető, és karon is hordható Girard Perregaux óra.

A Pininfarina egyébként nemrégiben már készített egy hasonlóan egyedi kocsit, amikor 2005-ben, a hatvanas évekbeli Ferrari 330 P3/4 mintájára átdolgozott egy Ferrari Enzót, a végeredményt akkor P4/5 néven mutatták be. Amerika után az olaszok a Párizsi Autószalonra is elhozzák az olasz ruhába bújtatott Rolls-Royce-ot, hogy az európai autórajongók is megcsodálhassák.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]