Képeken az Opel Insignia kombi

Vágólapra másolva!
Az októberi Párizsi Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek az új Opel Insignia kombi változata, amelyről megjelentette az első hivatalos fotókat a gyártó.
Vágólapra másolva!

A négy- és ötajtós változatok után a Sports Tourer névre keresztel kombi kiadás a legújabb Insignia-variáns. A B-oszloptól hátrafelé rendesen átszabták az autót, amelyet testvérmodelljeivel együtt október 2-án mutatnak be Párizsban. Bár az autó tengelytávja ugyanakkora, 2,74 méteres, mint a másik két változaté, fara miatt hossza, 80 mm-rel, 4,91 méterre nőtt, míg a csomagtér mérete 540 literesre duzzadt. Az újonnan kifejlesztett alvázzal bíró kombi a GM FlexRide nevű adaptív menetstabilizációs rendszerével, első- vagy összkerék-meghajtással is elérhető lesz.

A kombival együtt két új erőművel is gyarapodik az Insignia motorválasztéka, héttagúra bővítve a kínálatot. Ezek közül az egyik egy turbós benzines, míg a másik pedig egy dízelmotor. Ahogy az előzőek ezek is megfelelnek az Euro 5-ös emissziós-előírásoknak és manuális vagy automata váltóval is kaphatóak lesznek. Ezek mellett a németek dolgoznak a kocsi ecoFLEX kiadásán, amely alacsony fogyasztással és szén-dioxid kibocsátással fog rendelkezni.