Egy sereg autót összetört és szigorít az EuroNCAP

Vágólapra másolva!
Igen jól szerepeltek az EuroNCAP által legutóbb összetört autók: a Lancia Delta, Hyundai i30, Renault Koleos és a Mercedes M osztály egyaránt öt csillagot ért el, egyedül csak a Daihatsu Cuore miniautó kapott négy csillagot. A jövőben nem mellesleg nehezebb dolguk lesz a gyáraknak, ugyanis a független szervezet bejelentette, hogy szigorít az értékelési rendszerén.
Vágólapra másolva!

Nagyon jó eredmények születtek az EuroNCAP legutóbbi csoportos töréstesztjén, ugyanis felnőttutas-védelemből egyaránt a maximumot, azaz öt-öt pontot kapott a Lancia Delta, Hyundai i30, Renault Koleos és a Mercedes M osztály, a csoport egyedüli négycsillagos eredményét a Daihatsu Cuore érte el. A gyermekek biztonsága terén már egy fokkal gyengébben vizsgázott a társaság, ugyanis itt a maximális öt pontból csak négyet kapott a Hyundai i30 és a Renault Koleos, míg a Daihatsu Cuore, a Mercedes M osztály és a Lancia Delta csak három-három pontot szerzett.

A gyalogosok szempontjából a legrosszabb a helyzet, mivel a tesztelt autók közül szinte mindegyik csak két pontot kapott a maximális négyből, ám a Mercedes szabadidőautója még ezt is alul tudta múlni egy ponttal.

Talán a fenti eredmények is közrejátszattak abban, hogy a szervezet bejelentette, jövőre szigorítanak a pontozási rendszeren, ami miatt sokkal nehezebb lesz majd az ötcsillagos eredményt elérni. Az EuroNCAP célja az, hogy a gyártók sokkal komolyabban vegyék a gyalogosok védelmét, ezért változtatnak az értékelésen, így egy olyan autó nem kaphat, majd ötcsillagos minősítést, amely például alulszerepel gyalogos- vagy gyerekvédelemből. Új szellemben készült teszteket várhatóan a jövő év februárjától közöl majd az EuroNCAP.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]

Mercedes ML

Lancia Delta

Forrás: [origo]Forrás: [origo]

Daihatsu Curoe

Hyundai i30