Digitális műszerfal a jövő Audijaiban

Vágólapra másolva!
Az Audi a kaliforniai Futuremark céggel közösen digitális műszerfal és kijelzők fejlesztésébe kezdett. A rendszer koncepciója már el is készült, és egy informatikai eseményen be is mutatták.
Vágólapra másolva!

Az Audi egyelőre csak következő generációs kijelzőnek hívja azt az új műszerfalat és kijelző-egységet, amelyet a Futuremark nevű céggel közösen fejleszt. A mechanikus részeket nem tartalmazó egység egy központi kijelző, amelynek tulajdonságai testre szabhatóak lesznek, így be lehet majd állítani, milyen stílusban, színben és kiosztásban jelenjen meg rajta a sebességmérő és a többi szokásos műszer. A kijelző kettő és háromdimenziós módban is használható, így például kiválóan alkalmas a navigáció grafikájának megjelenítésére.

A szoftvercég felbuzdulva a megrendelésen, nekiállt saját berendezésének fejlesztésébe, amely egy érintésérzékeny felület alatt egyesíti a műszerfal minden kijelzésre alkalmas elemét. A tervek szerint az egység licenszét árulnák, így nem kizárt, hogy több autógyárnak is ők szállíthatják majd ezt az egyelőre meglehetősen futurisztikus elemet.