Környezetbarát Porsche-szalon nyílik Budán

Vágólapra másolva!
Várhatóan a jövő év tavaszán megnyílik a főváros budai oldalán az első, Porsche-szalon és szerviz, amely a luxusmárka itthoni, önálló vezérképviselete is lesz egyben.
Vágólapra másolva!

Az új szalont a főváros XI. kerületében, a Szerémi úton (a Kondorosi út sarkánál) található, összesen csaknem 1,1 hektáros területen építik fel. Az összesen mintegy 2 milliárd forintba kerülő barnamezős ingatlanfejlesztés beruházója a Porsche Ingatlankezelő Kft. Az új szalon különlegessége, hogy geotermikus energia hasznosításával történik a fűtés illetve a hűtés, így a telephely nem bocsát ki széndioxidot. A Porsche Centrum Budapest márkaszalon és szervizkomplexum leendő paraméterei az alábbiak lesznek: az összesen csaknem 4000 négyzetméter alapterületű épületegyüttesben a mélygarázs-szinten összesen 40 autó tárolására, illetve a szervizmunkák előkészítésére alkalmas a hely, ezenkívül a különálló gumiabroncs- és keréktárolót, valamint az alkatrészraktárat is itt alakítják ki. A márkaszalon és értékesítési bázis összalapterülete 1800 m2, ebből a bemutató- és ügyféltér összesen 560 m2.

A beruházás alapozási munkái ez év nyár közepén kezdődtek, a teljes értékesítési és szervizkomplexum felépítése 2009. január végére várható, és a beüzemelési időszakot követően az ügyfeleket 2009. tavaszától várja majd a Porsche Centrum Budapest. Az új Porsche-szalon és szervizkomplexum kialakításával párhuzamosan a Porsche Holding nemzetközi, saját tulajdonú, jelenleg 6 tagból álló magyarországi márkakereskedői hálózata, a Porsche-Inter Auto veszi át az importőri feladatokat. Az idén 60 éves luxusmárka autóiból mintegy 100 darab kel el évente Magyarországon.

Forrás: [origo]