Vágólapra másolva!
Az Aston Martin bejelentette, feléleszti a legendás Lagonda márkát, hogy a név alatt új, nagyméretű luxusautókat jelentessen meg. Az első tanulmányautó már jövőre megjelenhet, de az első szériaérett limuzinra 2012-ig várni kell.
Vágólapra másolva!

Dr. Ulrich Bez, Aston Martin-vezér elárulta, az első szériaautó 2012-ben jelenhet meg, valamint, hogy az új Lagonda modellek - ellentétben az Astonokkal - nem sportosságukkal hívják majd fel magukra a figyelmet. Erre azért van szükség, mert a jelenleg csupán 32 országban árusító Aston Martinnak Bez szerint legalább 100 piacon kellene jelen lennie, ami azt is jelenti, hogy több olyan autóra lenne szüksége, amelyek nem csak a sebesség megszállottjainak imponálnak.

Ez várhatóan több nagyteljesítményű szedánt jelent, de az Astonnál gyorsan leszögezték, hogy egy Lagonda szabadidő-autó szóba sem jöhet. Bez beszélt arról is, hogy az első prototípustól - amely egyébként jövőre, a Lagonda 100. születésnapján jelenhet meg - kezdve házilag készítik el a kocsik karosszériáját.

Egyelőre azt sem tudni, hogy a Lagonda melyik piaci szegmens meghódítására készül, de felröppent a lehetőség, hogy az Aston Martin megegyezhet a Mercedes-szel egy lehetséges együttműködésről, amelynek keretén belül a Lagondák megkapnák a Maybach padlólemezét.