Hatalmas visszahívás a GM-nél

Vágólapra másolva!
Egy elektromos hiba miatt majdnem egymillió autó visszahívására kényszerült a GM. A több márkát érintő visszahívásra a szélvédőfűtés meghibásodása miatt lehet szükség. Szerencsére jellemzően Amerikában forgalmazott modellekről van szó.
Vágólapra másolva!

Több mint 944 ezer 2006 és 2008 között készült kocsiját kell visszahívnia a GM-nek. A probléma oka az autókba épített elektromos fűtött szélvédőmosó rendszer, amely zárlatos lehet és más elektromos berendezések meghibásodásához, füsthöz vagy akár tűzhöz is vezethet. Tom Wilkinson, a GM szóvivője szerint eddig három alkalommal okozott tüzet a hibás alkatrész. A vásárlók szerencséjére a GM ingyen megjavíttatja hibás autóikat, ám ennek ellenére ez a kellemetlenség érzékenyen érintheti az amúgy is gyengélkedő gyártót.

Szerencsére a 857 735 visszahívásról értesítő levél közül a legtöbb az Egyesült Államokba érkezik meg, ugyanis az érintett típusok jellemzően ott kaphatóak. A Hummet H2, a Cadillac Escalade és DTS, a Buick Enclave és Lucerne, a Chevrolet Avalanche, Silverado, Suburban és Tahor modellje, a Saturn Outlook, valamint több GMC típus tartoznak a hibás négykerekűek közé.