Off-Road Show a hétvégén az Arénában

Vágólapra másolva!
Szeptember első hétvégéjén, péntektől vasárnapig a Papp László Budapest Sportarénában rendezik meg az első magyarországi Off-Road Show-t. A fedett helyszínen szabadidő-autók újdonságainak kiállítása és vására, tereppályás bemutatók, a külső helyszíneken terepjáróverseny és közönségtalálkozó várja a látogatókat. Nyereményjátékunkban jegyeket nyerhetnek a show-ra.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Az akadálypályákon fény derül a valódi terepjáró-képességekre


A "Kavicsban" 10 ezer négyzetméteres alapterületen a legfontosabb terepjáró-márkák újdonságait láthatja a közönség, ám aki a szemlélődésen túl komolyabb szándékkal érkezik a helyszínre, annak lehetősége van vásárlásra is. A helyszínen a kiállított valódi terepjárókon, SUV-ken, quadokon, triál-motorokon kívül a műfajhoz tartozó modellekkel, kiegészítőkkel ismerkedhetnek meg a látogatók, míg az épített tereppályákon különböző off-road járművek bemutatója jelenti majd a fő látványosságot.

Látogatói információk

Forrás: [origo]
Az Off-road Show 2008 szeptember 5-én, 10 órakor nyitja meg kapuit a szakmai vendégek és a média képviselői előtt, a nagyközönség ugyanaznap 14.30-tól 20 óráig, majd szombaton 10-20 óráig, vasárnap 10-18 óráig látogathatja a rendezvényt. A felnőtt belépő 1900 forintba, a nyugdíjas és diák 1400 forintba, a családi jegy (két felnőtt és két gyerek) 5400 forintba kerül.



Forrás: [origo]

Komoly triál-versenyautókat is kiállítanak


A show-n a terepjárás szerelmeseitől kezdve a családokon át egészen a laikus látogatókig mindenki megtalálhatja a számítását. Elegáns luxus- illetve professzionális terepjárók, krossz-, enduro és triál-motorkerékpárok, quadok, akadályt nem ismerő triál-teherautók, speciális igények alapján átépített egyedi járművek mellett a terepjáráshoz nélkülözhetetlen kiegészítők arzenálja is bemutatkozik a kiállításon. A vállalkozó kedvűek távirányítós krosszautó-vezetésben illetve szimulátorok kezelésében tehetnek szert jártasságra, míg a gyerekeket különleges játszósarok várja majd.

A rendezvény 12 ezer négyzetméteres külső helyszínein a gyakorlati bemutatóké lesz a főszerep. Épített off-road pályákon folyamatosan tartanak majd a terepjárós versenyek, lesz használtautó-börze, autó-szépségverseny, quadozás, közönségtalálkozók a műfaj leghíresebb versenyzőivel.

Jól megy a terepjáró

A 2007-es teljes évben mintegy hat százalékkal zsugorodott a magyarországi újautó-piac. Ezzel szemben a terepjárók iránti kereslet harminc százalékkal múlta felül az előző év azonos időszakát. E szegmensben igen domináns a szürkeimport (legalább háromszorosa az új 4x4-esek fogyásának), és legalább ennyien döntenek úgy, hogy bár sok-sok éves, de igazi terepjárót vásárolnak a napi közlekedési szükségleteik kielégítésére vagy kőkemény off-roadozásra. A 4x4-es személyautók, a tömegterepjárók és a prémium SUV-k éves értékesítési darabszámai abszolút értékben nem falrengetően magasak. Összességében a teljes piac mintegy nyolc százalékát teszik ki, de míg a személyautók átlagos ára 3-3,5 millió forint körül mozog, addig e szegmens vásárlói ennek a bő két és félszeresét költik el.


Bár első hallásra furcsának tűnhet egy ilyen rendezvénytől, de a szervezők kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelem kommunikációjának. Országos térképes adatbázisuk segítségével a terepjárósok olyan területekről szerezhetnek tudomást az Off-Road Show-n, amelyeken a hobbijuk környezetkárosító hatása, illetve baleseti kockázata jelentősen csökkenthető.

Nyerjen belépőt az Off-Road Show-ra!

Nyereményjátékunkban a helyesen válaszolók közül öt olvasónk fejenként két belépőjegyet nyer.

A kérdés:

A következők közül melyik település nevét lehet összekapcsolni az off-roadozással?

a) Somogybabod
b) Esztergom
c) Kunbaracs

A válaszokat szeptember 4-e, vagyis csütörtök délig várjuk a [email protected] címre. A nyertesek nevét közöljük, és emailben is értesítjük őket.