Minden kiderült a Kia Soulról

Vágólapra másolva!
Jövőre érkezik meg a kereskedésekbe a Kia Soul elnevezésű modellje, amely a Cee'd után a következő olyan típusuk lehet, ami nagy sikerre számíthat Európában.
Vágólapra másolva!

A Párizsi Autószalon újdonságai közé tartozik az új Soul, ami alig hosszabb egy kisautónál (4,105 méter), viszont jóval magasabb (1,61 méter). Először Dél-Koreában év végén, majd Észak-Amerikában és Európában 2009 első felében dobják piacra. A kocsi két benzines és egy dízelmotorral lesz kapható, amelyek közül az utóbbi, egy 1,6 literes, 126 lóerős erőforrás 225 Nm-es nyomatékkal, de egyes piacokon állítólag a 115 lóerős változatát árulják majd. A benzines motorok közül a gyengébb egy 1,6 literes 126 lóerővel, míg az elérhető legerősebb motor egy kétliteres, 142 lóerős erőforrás. Ez utóbbi egyébként csak a tengerentúlon, ötfokozatú manuális vagy egy négyfokozatú automata váltóval lesz rendelhető, és minden változatnál csak az első kerekek lesznek hajtva.

A Soul egy vérbeli városi szabadidő-autó, a Kia állítása szerint a hasmagassága 45 mm-rel, a szélvédő pedig 135 mm-rel van magasabban, mint a szegmens autóinál általában. Tengelytávja 2550 mm, ami a magas tetővel együtt a Kia szerint ez elég helyet biztosít ahhoz, hogy öt felnőtt teljesen kényelmesen elférjen az utastérben. Az autót nem a szlovákiai Zsolnán, hanem a koreai Gwangju városában gyártják majd idén novembertől.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]