Elektromos Fiat 500 a strandra

Vágólapra másolva!
A milánói székhelyű Castagna különleges, elektromos motorral hajtott tanulmányt készített a Fiat 500-ból, az ötvenes évek tengerparti autójának, az 500 Jollynak nyomdokain.
Vágólapra másolva!

Az 1950-es években a Ghia készített a Fiat 500-ból egy strandverziót. Az autónak ponyvateteje volt, az ajtók helyett pedig magas küszöb óvta meg a bennülőket a kieséstől. A milánói székhelyű Castagna karosszériaépítő most az új 500-ast vette alapul, és kissé modernebb formában álmodta meg hozzá azt a hangulatot, amelyet a valamikori kisautó sugárzott.

A Tender Two nevű modellhez egy Fiat 500-ról szintén levették az ajtókat, és a kabriótető helyett levehető, csővázas ponyvatetőt építettek rá, megtartva a tető eredeti vonalvezetését. A tervezők kiemelték a hátsó üléseket, a csomagtér ajtaját, és hogy megőrizzék a karosszéria merevségét, megerősítették és megmagasították a küszöböket. A beltér egy részét és a csomagteret teakfával burkolták, ám mégsem ez az autó legizgalmasabb eleme.

Az eredeti erőforrás helyett ugyanis a svájci MES-DEA cég egy zéró emissziós elektromos motort épített az autó orrába. Így az átszabott strand-Fiat végsebessége 130 km/óra, hatótávja pedig 140 km körül alakul, illetve teljes terhelésen négy órát bírnak egy feltöltéssel az akkumulátorok. Ez bőven elegendő ahhoz, hogy a kiskocsi beteljesítse rendeltetését, vagyis hogy levigye utasait a strandra és aztán hazavigye őket.

Forrás: [origo]

Kattintson a képre a galéria eléréséhez!