Hétüléses tanulmány a Chevrolet-től

Vágólapra másolva!
A koreai Chevrolet a Párizsi Autószalonon egy hétüléses buszlimuzin-tanulmánnyal jelentkezik. Az Orlando a Cruze kompakt szedán alapjaira készült.
Vágólapra másolva!

Megjelentek az első képek a Chevrolet legújabb tanulmányáról, amelyet az októberi Párizsi Autószalon közönsége élőben is megtekinthet. Az Orlando nevű modell formavilága a 2005-ben bemutatott Sequel SUV-tanulmányra emlékeztet, ám műszakilag a vadonatúj, Lacettit leváltó Cruze kompakt szedánra építkezik.

A 2760 mm tengelytávval megáldott egyterű legfőbb erénye a variálhatóság lesz, belterében az Opel Zafirához hasonlóan hét ülés három sorban helyezkedik el. Ha viszont a csomagszállításon lenne a hangsúly, síkpadlós raktérré lehet majd változtatni a rendelkezésre álló helyet.

Az Orlando a Chevrolet-kben már használt, VM fejlesztésű kétliteres, 150 lóerős, 320 newtonméter nyomatékot produkáló turbódízel erőforrást kapta meg. A GM valószínűleg már a Genfi Autószalonon bemutatja a szériaváltozatot, amire nagy szüksége van a koreai Chevrolet-nek, mert a kompakt Tacuma buszlimuzin már igencsak elavult modellnek számít, ráadásul dízelmotor sincs hozzá.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]