Szupertakarékos dízelt mutat be a Mercedes

Vágólapra másolva!
A Mercedes-Benz a Párizsi Autószalonon, egy limitált C osztállyal mutatja be új, erőforrását, amelyben a teljesítmény és nyomaték mellé alacsony fogyasztás társul.
Vágólapra másolva!

A Mercedes-Benz a Párizsi Autószalonon új, takarékos erőforrást mutat be, a C250 CDI BlueEfficiency Prime Edition nevű modelljében. A kacifántos név mögött egy limitált példányszámú modell, benne pedig egy 204 lóerős, négyhengeres, 2,2 literes dízel egység áll, amely 500 newtonméteres nyomatékával, kategóriájában kellemes menetteljesítményt produkál. A C osztály ugyanis manuális váltóval 7 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, végsebessége pedig 250 km/óra. Magas nyomatéka ellenére az új erőforrás legfőbb erénye a fogyasztása, a 2,2 literes ugyanis beéri 5,2 liter gázolajjal 100 kilométeren, és közben kilométerenként 138 gramm széndioxidot termel.

Ehhez az adathoz egyébként hozzátesz a karosszéria kialakítása is, ugyanis az áramvonalas tükrök mellett síkra burkolták az autó alvázát is - csökkentve a légellenállást -, és alacsony gördülési ellenállású gumikat szereltek az autóra. Emellett az energiatakarékosságot célozza az a rendszer, amely az adaptív kormányrásegítést vezérli, és amely elzárja a szervomotorhoz vezető szelepek közül azokat, amelyekre az adott helyzetben nincs szükség.

Forrás: Mercedes-BenzForrás: Mercedes-Benz
Forrás: Mercedes-BenzForrás: Mercedes-Benz


A Párizsra tartogatott C250 limitált szériában készül majd, csupán 5 ezer darabot gyártanak belőle, ára Németországban 40 638 euró - körülbelül 9,8 millió forint - lesz, és négyféle szín közül lehet választani: obszidián fekete, palládium, illetve irídium ezüst és gyémánt-fehér metál.

A Mercedes-Benz természetesen nem csupán egyetlen, limitált széria kedvéért tervezte meg a takarékos erőforrást, hiszen a motort a C osztály mellett megkapja az E és az új GLK, valamint a következő E osztály is.