Új motorokat kapott az Opel Insignia

Vágólapra másolva!
Két turbómotorral egészítette ki a Vectra-utód motorkínálatát az Opel, és nemsokára bemutatkozik a környezetbarát EcoFLEX verzió is.
Vágólapra másolva!

A csak jövőre érkező rüsselsheimi középkategóriás autó kombi változata mellett az új motorokkal felszerelt négy- és ötajtós Insigniákat a Párizsi Autószalon vendégei tekinthetik meg először. A turbótöltős motorok közül az egyik egy 1,6 literes, 180 lóerős benzines, míg a másik egy kétliteres, ikerturbós dízel, amelynek teljesítménye 190 lóerő. Ez a két motor az eddig elérhető héthez hasonlóan megfelel az Euro 5-ös károsanyag-kibocsátási előírásoknak.

A francia fővárosban láthatjuk majd az Insignia EcoFLEX változatát is, amely a sorozat többi tagjához hasonlóan alacsonyabb szén-dioxid kibocsátásával és fogyasztásával tűnik ki. Az EcoFLEX Insignia valószínűleg kétliteres dízelmotort, alacsonyabb gördülési ellenállású gumikat, hosszabb áttételű váltót, és jobb légellenállást biztosító karosszéria-módosításokat kap majd, de hivatalos információk még nem láttak napvilágot róla.