450 lóerős a Maserati versenytanulmánya

Vágólapra másolva!
A Maserati az MC12 versenyautó után most a GranTurismo kupé alapjaira épített versenyautó-tanulmánnyal jelentkezik a Párizsi Autószalonon.
Vágólapra másolva!

A Maserati annak idején a Ferrari Enzón alapuló MC12 modellt a FIA GT bajnokságban versenyző MC12 GT1 homologizációjához készítette, és az új modell sem teljesen idegen a versenypályától. Párizsban az olasz márka újabb modellel jelentkezik, amely ugyan egyelőre tanulmány, de az MC12-höz hasonlóan versenygénekkel rendelkezik.

A GranTurismo MC Corse Conceptet a nemrégiben bemutatott 440 lóerős GranTurismo S-ből fejlesztette ki a Maserati, és annak ellenére, hogy egyelőre csak tanulmány, egy FIA-versenyen már biztosan rajthoz fog állni. Az autót ennek - és a szabályoknak megfelelően - szabadították meg az alapmodell felesleges felszerelésétől, és építették bele a kötelező bukókeretet.

Az új szívócsövek, a verseny- katalizátor, kipufogó-rendszer, és a nagyobb hűtő azt eredményezte, hogy a 4,7 literes V8-as teljesítménye 450 lóerőre nőtt. Ezeken kívül szélesebb lett a nyomtáv, újak a légterelők, és egy agresszív hátsó szárnyat, 18 colos könnyűfém felniket, feszesebb felfüggesztést és monoblokk féknyereg készletet építettek be.

A Maserati egyébként pár napja bejelentette, hogy meglepetéssel készül a Párizsi Autószalonra. Gyanítható azonban, hogy nem az MC Corse-tanulmány lesz az, hanem valószínűleg a GranTurismo kabrió változata, vagy egy új, kisebb kupé-kabrió modell.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]