Megújul a Skoda Octavia

Vágólapra másolva!
A Skoda közzétette az új, ráncfelvarrt Octavia első fotóit. 2009-ben a modell megkapja a Volkswagen 1,4 literes, turbós erőforrását, és a hétfokozatú DSG-váltót.
Vágólapra másolva!

A Skoda módszeres megújulása elérte az Octaviát, amelyen a cseh gyártó megejtette az esedékes ráncfelvarrást is. Az új modell a megújult Fabián és Superben is látható vonalakat örökölte, és így már illeszkedik a nagy modellváltás előtt felvett arculatba. A szedán megújult lámpái és kissé átrajzolt lökhárítója mellett a kombi és a ferdehátú változatok is frissültek, hiszen megkapták a külső tükörbe integrált indexeket és az új tervezésű könnyűfém felniket is.

A beltérben új négyküllős kormány, új klíma, megújult középkonzol és navigáció, valamint új anyagok és színek várják az utasokat. A Skoda legnépszerűbb modellje megkapja a Volkswagen 122 lóerős,1,4 literes, és a 160 lóerős 1,8-as TSI erőforrását, mindkettőt a száraz tengelykapcsolós hétfokozatú DSG-váltóval is lehet majd kérni. Jelentősen hozzájárulnak az aktív biztonsághoz a kanyarvilágítás-funkcióval szerelt feláras xenonfényszórók, míg a passzív biztonságot az első ülések széria ostorcsapás-sérülés ellen védő fejtámlái fokozzák.

A Skoda hivatalosan a Párizsi Autószalonon mutatja be az új Octaviát.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]