Fluence néven érkezik a Mégane szedán

Vágólapra másolva!
2009-ben érkezik a Renault új kompakt szedánja, a Fluence. Ráadásul 2011-re kész lesz a típus konnektorról tölthető elektromos változata, de 2012-re terveznek egy másik, kisebb méretű konnektoros kocsit is.
Vágólapra másolva!

A Fluence a nevét egy 2004-es tanulmányról kapta, de jelenleg még nem tudni, hogy ez a formájára is hatással lesz-e. Az autó a négyajtós Mégane-t váltja le, a három- és ötajtóst a Párizsi Autószalonon nemrég mutatták be. A hagyományos, belső égésű motorral szerelt változatok után két évvel érkező elektromos, konnektorról tölthető verzió számára jelenleg is próbál állami támogatást szerezni a gyártó, hogy a tervezett 20-40 ezer helyett, akár 80 ezret is gyárthassanak majd belőle évente.

Nem sokkal a Fluence után, 2012-ben érkezik egy új kompakt elektromos városi autó, amelyet szintén tömeggyártásra szán a Renault. Ezt Párizstól északnyugatra, Flinsben fogják gyártani, és jelenleg úgy tűnik, hogy mindkét elektromos autó lítium-ionos akkumulátorai is Franciaországban készülnek majd a szállítási költségek alacsonyan tartása végett.